Αισθητική Δερματολογία

Η γήρανση οφείλεται σε αλλαγές της υφής, της χροιάς και του όγκου του δέρματος (τα λεγόμενα 3 D: descent, deterioration, deflation). Προβληματική υφή προκαλούν η αφυδάτωση, φλεγμονώδεις δερματοπάθειες όπως η ακμή, διεσταλμένοι πόροι, ουλές (ουλές ακμής, τραύμα) και οι ρυτίδες. Συνήθεις προβλήματα της χροιάς του δέρματος είναι οι δυσχρωμίες, το μέλασμα, οι πανάδες και οι τηλεαγγειεκτασίες. Ενώ με την πάροδο του χρόνου ελαττώνεται και ο όγκος του δέρματος με αποτέλεσμα βαθειές ρυτίδες, απώλεια της ελαστικότητας και αλλοίωση του περιγράμματος. Έτσι έχουμε την αναστροφή του τριγώνου της ομορφιάς. Η γήρανση του δέρματος διακρίνεται σε επιφανειακή (ρυτίδες, κηλίδες, τηλεαγγειεκτασίες) και εν τω βάθει (απώλεια όγκου και αλλαγές στις υποκείμενες οστικές δομές).

Αυτή η φθορά του δέρματος είναι αναπόφευκτη μετά από κάποια ηλικία, υπάρχουν όμως και παράγοντες που την επιτείνουν, όπως είναι η έκθεση στον ήλιο, το χρόνιο stress, η έλλειψη ύπνου, οι ορμονικές διαταραχές, η ελλειπής διατροφή και αφυδάτωση, το κάπνισμα, το αλκοόλ και διάφορα νοσήματα.

Η αναζωογόνηση του προσώπου επιτυγχάνεται με τα 4 R:

> Relax: Εγχύσεις Βotox για τις ρυτίδες που προκαλεί η σύσπαση των μιμικών μυών (δυναμικές ρυτίδες)
> Refill: Χρήση των fillers (π.χ. υαλουρονικό οξύ) για τις ρυτίδες-πτυχές που είναι αποτέλεσμα απώλειας όγκου (στατικές ρυτίδες)
> Resurface: Παρεμβάσεις στην υφή και την χροιά του δέρματος (αντιηλιακά, κρέμες προσώπου, χημικά peeling, fractional CO2 laser, microdermabrasion, μεσοθεραπεία)
> Redrape & Contour: θεραπεία με νήματα, χειρουργικά facelifts

papathemeli.gr

Η αναστροφή του τριγώνου της ομορφιάς με την πάροδο του χρόνου.

papathemeli ipiresies